Hem / Spiras historia / 3 mars, premiär för nätverksträff

3 mars, premiär för nätverksträff

Igår kväll var det äntligen dags!

Oj, vad vi har väntat och planerat inför denna första nätverksträff. Vi har pratat med så många företag på telefon, fått otroligt många åsikter och diskussioner till oss och nu kommer de första äntligen hit till Öland.

Vi inledde dagen med lite historia, Carina berättade om sin och Assistanspoolens resa – från att ha fått en funktionsnedsatt syster, startat företag till nutid. Det är många som startat företag med anledning av en nära anhörig och flera känner igen sig.

Christer informerade om de senaste nyheterna i branschen, informationen svider och diskussionerna går igång på riktigt. Vad kan vi egentligen göra för att kunna inte bara överleva utan också blomstra? Många förslag på praktiska ideer skrivs ned, och det känns faktiskt som om vi här och nu inleder vårt samarbete . Konkollegor emellan – det nya uttrycket myntas och skrattas bekvämt åt  ♥

Ola delgav en del av sin historia med att bygga nätverk, hur viktigt det är att veta varför vi gör det vi gör. Hur kan vi fokusera i en allt snabbare värld, hur kan vi sakta ner för att hinna med mer?

Vi åt en god lunch tillsammans och sedan blev det walk and talk, vd och vd i par. Vi diskuterade viktiga frågeställningar under walken, och sedan pratade vi mer vi dem i storgrupp när vi kom tillbaka. Vilka frågor får du reda på när just Du kommer och besöker oss. Lisa modererade den här fina stunden, det kändes värdefullt för många.

Under eftermiddagen blir det lite utbildning i kommunikation, hur processar vi information och vad händer när vi går in och hanterar oss själva. Någon skrattade högt och tyckte att det här skulle hon vetat förra veckan i dispyten med den bestämda handläggaren!

Dagen gick mot sitt slut och Stina samlade alla i grupp och berättade om hur vi kommer arbeta vidare under året. Hon visade också Spira Online – ett socialt nätverk där vi kan mötas och också arbeta ihop. Vi syr ihop dagen tillsammans och lättnaden hos flera är stor; ”Vad skönt att inte vara ensam”, ”Jag trodde bara det var vi som inte fixade det” ”Jag ser fram emot nästa träff” – åsikterna från våra gäster värmde våra hjärtan.

Vi skildes åt för lite uppfräschning innan den gemensamma middagen med gott vin till. Nu var det högt i tak, skratten rungade runt bordet och vi kunde bekanta oss på det lite mer personliga planet. Efter middagen var det dags för något helt annat – en föreläsare på besök som fullständigt fånga vår uppmärksamhet trots att vi var lite trötta. Så lyckat och intressant det var!

Tack alla ni som var här hos oss denna gång, vi ses snart igen!

 

 

 

Titta också på

Informationsdag – Spira 18/5 Stockholm

Välkommen på Spira Informationsträff den 18 maj i Stockholm City Välkommen på en varierad dag med både …