Hem / Front / Jag är stolt över jobbet vi gör!

Jag är stolt över jobbet vi gör!

Min man Christer och jag äger och driver Assistanspoolen tillsammans. Assistanspoolen startade för 20 år sedan 1996, som många andra assistansbolag, då jag har en syster som är född med ryggmärgsbråck och en måttlig utvecklingsstörning.

Hon bor i dag med tre kompisar i ett eget hus, en bostadsrättsförening, och de har alla personlig assistans. De lever ett fantastiskt liv tack vare assistansreformen, de kan leva sitt eget liv med hjälp av assistenterna.

Vi startade Assistanspoolen därför att vi ville att dessa personer som tillhör en av de mest utsatta grupperna i samhället skulle få så bra liv som möjligt! Vi kunde vara deras trygghet och stötta dem i att lägga livspusslet något enklare, vi kunde avlasta med en hel del saker som gjorde att livet blev lite lättare att leva. Det var för dem en liten stund av glädje att komma in till oss på kontoret, när det var som mest eländigt och slitigt hemma. Vi brann för att hitta rätt assistent till rätt kund, och vi såg vilken effekt det fick. Det var en otrolig tillfredsställelse i att se vad assistansen kunde åstadkomma för den enskilde.

Vi har under åren kämpat och slitit för de funktionsnedsattas rättigheter men också sett hur branschen både utvecklats och stramats åt vilket vi tycker mestadels har varit bra men den har också försämrats och fått utstå både det ena och det andra. Många gånger känner sig våra kunder utsatta och behöver både försvara och förklara varför de har assistans, där vissa skäms för att de har behov av assistans, behov av att leva…
Vi som företagsledare känner också att vi behöver försvara den bransch vi representerar, och ibland känner vi oss utpekade som bluffmakare. Då känns det i hjärtat…

Jag blir otroligt ledsen när jag läser i tidningen dag efter dag om fusket i branschen om hur skeptisk man är till de privata utförarna. Jag har senaste tiden träffat många bolag som, precis som vi sliter otroligt för att de älskar sina kunder. De försöker verkligen slå knut på sig själva för att få varje kunds liv att bli bara lite bättre, de sliter för att hinna med alla de krav som finns från myndigheternas sida. Om vi har nöjda assistenter som trivs och får bra arbetsledning, bra arbetsmiljö, lär sig att hantera situationer de hamnar i, får stöttning av sin ledning när det kör ihop sig eller när det blir mindre lätt i arbetet, då blir våra kunder också nöjda. De får en mycket större möjlighet att få det bästa livet utifrån sina förutsättningar.

Hur många går till sitt jobb och känner att de gör skillnad, verklig skillnad i en annan människas liv? Det gör jag och de flesta företagsledare inom assistansen, det gör alla de personliga assistenter som jobbar i de här privata bolagen. Jag är stolt över att jag jobbar i den här branschen och jag är stolt över att jag och mitt team i Assistanspoolen kan göra skillnad i människors liv!

Jag blir rörd då jag vet hur mycket det betyder att få assistansen att fungera. Hur det är att ha assistenter hemma som man trivs med och som hela familjen känner sig bekväm med. Känslan av att jag kan älska, bråka, skratta och gråta, fast jag har min assistent där 
vilka känslor av vanmakt, trötthet, frustration, ilska, dåliga relationer det innebär när det inte funkar. Vi ska se upp till de personer som gör ett fantastiskt arbete och går till jobbet varje dag och gör sitt yttersta för att vara dessa personers förlängda armar och ben.
carina-anette

 

Jag vill orka driva vårt bolag, jag vill orka försvara den här branschen och de funktionsnedsattas rättigheter, jag vill finnas med länge för mina kunder och personal.Det är med en otrolig värme mitt team berättar om sina relationer till sina kunder och assistenter, hur vi försöker hitta de bästa lösningarna och stöttar där det behövs.

Att få ingå i ett sammanhang där man känner tillhörighet, gemenskap och glädje. Att få vara sig själv, och få extra omtanke och värme – det vill vi som privat assistansbolag ge till alla våra kunder och assistenter.

Titta också på

Informationsdag – Spira 18/5 Stockholm

Välkommen på Spira Informationsträff den 18 maj i Stockholm City Välkommen på en varierad dag med både …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *