Hem / Okategoriserade / Mångfald hotas av nya regler

Mångfald hotas av nya regler

Mångfald och verklig valfrihet inom personlig assistans är på väg att försvinna. Snart finns bara ett oligopol bestående av kommunen och ett fåtal stora aktörer kvar. Övergången till efterskottsbetalning av assistansersättning i kombination med låga justeringar av ersättningen gör att merparten av mindre assistansanordnare riskerar att slås ut.

Hanna Kauppi & Cecilia Blanck , Arbetsgivarföreningen KFO

Utdrag:

Den tidigare utlovade omställningstiden på tolv månader är nu nere på kritiska fem. Men kvarnarna fortsätter att mala. Nu förvarnas kommunerna av Försäkringskassan om att ha beredskap för att ta emot assistansberättigade, eftersom privata assistansanordnare förväntas gå omkull.

 

Läs hela artikeln på Dagens Samhälle