Hem / Sagt i branschen / SVD: FN kritiserar Sverige för LSS-besparingar

SVD: FN kritiserar Sverige för LSS-besparingar

FN:s kommitté för ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter kritiserar den svenska regeringen för de planerade besparingarna inom LSS och assistansersättningen. Man vill att spardirektiven omprövas och påminner om att Sverige 2012 ratificerade FN:s konvention för personer med funktionsnedsättning.

Tidigare Folkpartiledaren Bengt Westerberg kom nyligen med skarp kritik mot att regeringen vill genomföra besparingar på LSS och assistansersättningen. Han är upprörd över att man tillsätter en utredning där man redan i direktiven har bestämt sig för kraftiga besparingar på ett känsligt välfärdsområde.

– Det kommer drabba många av de 16 000 som behöver assistans nästan dygnet runt och det kommer öka bördorna för de anhöriga, menar han.

Men även FN-kommittén för ekonomiska, sociala och kulturella rättigheter har tagit den svenska regeringen i örat. Det skedde vid ett granskningstillfälle i slutet av juni där man uttryckte oro för de finansiella besparingar som planeras för personer med funktionsnedsättning som behöver personlig assistans.

 

Läs hela artikel på SVD:s hemsida! http://www.svd.se/fn-kritiserar-sverige-for-lss-besparingar

 

 

 

Titta också på

Bra frågor från Bengt Eliasson till Åsa Regnér!

Bengt Eliasson (L) skrev den 20/4 en interpellation till Statsrådet Åsa Regnér.   Jag vill …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *