Hem / Sagt i branschen / Pressmeddelande: RBU begär akut krismöte om personlig assistans

Pressmeddelande: RBU begär akut krismöte om personlig assistans

Läst på RBU:s hemsida

Idag har Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar sänt en begäran om ett akut krismöte om tillämpningen av reglerna för personlig assistans. Begäran har sänts till ansvarig minister Åsa Regnér, Försäkringskassans generaldirektör Ann-Marie Begler och ordförande i riksdagens socialutskott Emma Henriksson.

– Situationen är akut, säger RBU:s förbundsordförande Maria Persdotter. Vi har under lång tid larmat om den pågående utvecklingen och något måste göras nu.

Det senaste exemplet på den utveckling som RBU pekar på är berättelsen om fyraåriga Selma (Aftonbladet den 20 augusti) som idag har rätt till personlig assistans med 66,57 timmar per vecka. Enligt Försäkringskassans nya bedömning och beslut uppgår hennes grundläggande behov till endast 5 timmar och 51 minuter per vecka, vilket betyder att hon inte får någon personlig assistans alls från Försäkringskassan.

 

Läs hela artikeln här: http://www.rbu.se/nyheter/pressmeddelande-rbu-begar-akut-krismote-om-personlig-assistans

 

 

 

Titta också på

Bra frågor från Bengt Eliasson till Åsa Regnér!

Bengt Eliasson (L) skrev den 20/4 en interpellation till Statsrådet Åsa Regnér.   Jag vill …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *