Hem / Sagt i branschen / Niklas Altermark, statsvetare, Lunds Universitet – ”Regeringen har varit med och skapat bilden av kostnadsutvecklingen”

Niklas Altermark, statsvetare, Lunds Universitet – ”Regeringen har varit med och skapat bilden av kostnadsutvecklingen”

Regeringen har varit delaktig i att skapa bilden av hur personlig assistans domineras av fusk och vinsthungriga assistansanordnare. Utifrån detta görs nu generella nedskärningar, säger Niklas Altermark.
– Besparingar underbyggs även genom att assistansberättigade framställs som ”överutnyttjare” av systemet.

 

Dramatisk förändring under 2016

Under sommaren 2016 har en dramatisk förändring i regeringens syn på personlig assistans blivit uppenbar. Samtidigt som den nya LSS–utredningen – ”Översyn av insatser enligt LSS och assistansersättningen” fått i uppdrag att ta fram förslag på hur kostnaden för assistansen kan minskas har regeringen tidigare fryst ökningen av schablonbeloppet till 1,4 % per år, gett Försäkringskassan i uppdrag att bryta kostnadsutvecklingen och lagt ett lagförslag om att assistansersättningens timbelopp när som helst ska kunna ändras.

Regeringen har skapat assistansens ”förtroendekris”

 

Läs hela artikeln på Assistanskoll! http://assistanskoll.se/20160726-Altermark-statsvetare-Regeringen-skapat-kostnadsutvecklingen.html

 

 

Titta också på

Bra frågor från Bengt Eliasson till Åsa Regnér!

Bengt Eliasson (L) skrev den 20/4 en interpellation till Statsrådet Åsa Regnér.   Jag vill …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *