Hem / Sagt i branschen / Hanna Kauppi, KFO – ”Anordnare bör ha en buffert för två månadslöner”

Hanna Kauppi, KFO – ”Anordnare bör ha en buffert för två månadslöner”

kauppiÖvergången till efterskottsbetalning blir besvärlig för många anordnare tror Hanna Kauppi på Arbetsgivarföreningen KFO. Hon tror också att den allt tuffare situationen för assistansanordnare medför att företag både kommer att säljas och avvecklas.

Alla klarar det inte

Den 1 oktober införs efterskottsbetalning av assistansersättning. Ersättningen betalas då ut den 20:e månaden efter att assistansen utförts. Detta innebär att alla anordnare måste lägga ut en månads extra assistentlöner. I en enkät där 190 KFO–medlemmar deltog svarade drygt 30% att de är oroliga över sin kortsiktiga överlevnad, ungefär lika många svarade att de inte hade en lösning på övergången. Av de senare var de flesta anordnare med färre än 10 assistansberättigade. Hanna Kauppi på KFO berättar om vilka följder man ser hos sina medlemmar.
– Vi ser exempel på allt från omorganisation i framförallt större verksamheter, till mindre som säljer sina verksamheter och små kooperativ som helt enkelt lägger ned. De är inte många till antalet ännu, men vi tror att vi får se fler framöver.

Läs hela artikel på: Assistanskoll

 

 

 

Titta också på

Bra frågor från Bengt Eliasson till Åsa Regnér!

Bengt Eliasson (L) skrev den 20/4 en interpellation till Statsrådet Åsa Regnér.   Jag vill …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *