Hem / Sagt i branschen / DN Debatt ”Den som har ett faktiskt behov av stöd ska få det”

DN Debatt ”Den som har ett faktiskt behov av stöd ska få det”

Regeringen tydliggör mål. Redan nu, innan utredningen om LSS är klar, kommer regeringen att lämna förslag på områden som skapat oro och svårigheter för personer med funktionsnedsättning. Med de här åtgärderna vill vi komma tillrätta med problem och få underlag kring eventuella ytterligare förändringar, skriver Åsa Regnér (S).

Lagstiftningarna om stöd och service till vissa personer med funktionsnedsättning (LSS) och assistansersättningen är viktiga lagstiftningar som har ambitionen att personer med funktionsnedsättningar ska kunna leva sina liv i delaktighet och självständighet. Det är rättighetslagar som förbättrat och förbättrar livet för tusentals människor i vårt land.

För att regelverken ska leva upp till sina ambitioner behöver de moderniseras och förbättras. Därför har regeringen också tillsatt en större statlig utredning, men redan nu agerar regeringen och kommer att lämna förslag på områden som skapat oro och svårigheter för personer med funktionsnedsättning. Det handlar bland annat om:


 
– Regeringen tydliggör målet i regleringsbrevet inför nästa år.

– Regeringen avser att lägga fram ett lagförslag för att det förhöjda timbeloppet ska kunna variera över en längre period än en månad.

 

 

Läs hela artikeln här!

 

 

Titta också på

Bra frågor från Bengt Eliasson till Åsa Regnér!

Bengt Eliasson (L) skrev den 20/4 en interpellation till Statsrådet Åsa Regnér.   Jag vill …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *