Hem / Front / Anne Strandberg, VD på Strandbergs Assistans – Malmö

Anne Strandberg, VD på Strandbergs Assistans – Malmö

Några ord från Anne, VD på Strandbergs Personlig assistans, Malmö

 

Jag hade funderat ett tag på hur jag skulle göra i framtiden när Ola på Spiragruppen hörde av sig. Först förstod jag inte riktigt vad han och de ville, men ganska snabbt upptäckte jag att Ola verkade förstå och pratade samma ”språk” som mig. Ola sa och bekräftade allt det där jag kände, om oro för framtiden och allt det som hände i och runt den Personliga assistansen. 

När mötet med Stina och Ola kom hade jag lite blandade känslor, vad var de ute efter? Ville de köpa upp oss? Snoka efter våra kunder? 

Ja tankarna var många, men redan när jag satt och lyssnade på förstod jag att vi inte var ensamma om alla de tankarna och den oron jag som ägare till bolaget länge känt.

När mötet var över kände både jag och Gitte att det nog fanns hopp för assistansens framtid trots allt. Jag kände att stenen i mitt bröst som jag haft ett tag kändes lite lättare, den glädjen, stoltheten och tron på att få göra skillnad för andra kom tillbaka. Vi var helt lyriska i några dagar, sen började tankarna komma tillbaka, varför gjorde Carina och Christer detta? Var de på något sätt ändå ute efter något? För inte kan det väl vara så att de ”bara” vill vi ska samarbeta med kvalité och gemensamt kunna påverka våra politiker mm? Det lät ju faktiskt för bra för att vara sant, eller?

När vi satt på informationsträffen på Öland märkte jag snabbt att detta var den rätta vägen att gå om mitt bolag skall ha en framtid i assistansen!

Kvalité, arbetsmiljö och medmänsklighet har hela tiden varit viktiga ämnen för oss, och att gemensamt med andra bolag kunna lyfta frågor som man har och att få känna att man inte är ensam var fantastiskt.

Nu vet jag att Carina och Christer precis som jag brinner för assistansen och vägrar låta politikerna ”vinna” denna ojämna kamp om att försvara dagens assistans.

Strandbergs assistans tillhör nu det ”Gröna teamet”, vi är ett av de första bolagen som är med i Spira redan från början. Vi har nu haft vår första konferens och träffat dem flesta som ingår i ”vårt” team. Vi ser nu framemot en spännande framtid tillsammans, där man hjälper varandra som bolag, får massor av information, arbeta på sitt ledarskap, vara med att utveckla både Spiragruppen och sitt bolag. 

Men framför allt är det skönt att äntligen få känna gemenskap med andra i samma situation, vi behöver inte längre stå ensamma i detta assistanskaos som nu råder. Gemensamt ska vi se till att vinna kriget om den Personlig assistansens överlevnad mm. Ju fler vi blir i Spira desto mer tvingar vi politikerna lyssna på oss, tillsammans kommer vi att stå starka och redo att kriga för vår rätt att existera och för våra brukare.

 

Anne Strandberg
Verksamhetsansvarig/VD
Strandbergs assistans

 

 

 

Titta också på

Informationsdag – Spira 18/5 Stockholm

Välkommen på Spira Informationsträff den 18 maj i Stockholm City Välkommen på en varierad dag med både …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *